Anunturi

Anunturi, comunicate, oferte de ultima ora.

anunturi

Arhiva Athos

Arhiva pelerinajelor efectuate în Sf. Munte Athos.

arhiva athos

Arhiva Grecia

Arhiva pelerinajelor efectuate în Grecia 

arhiva grecia

Procesiuni

Arhiva Pelerinajul Procesiunilor.

procesiuni

Pelerinaj în Athos cu preluare din Ouranoupolis varianta Hilandar

Ziua I – Intrarea în Sf. Munte. Vizitarea Mănăstirilor Hilandar, Zografu, Konstamonitu și Dohiariu. Dacă timpul permite vom vizita și Sf. Pantelimon Rusikon. Cazarea la Prodromu. Traseul conține și porțiuni de mers pe jos.

Ziua a II-a – Deplasare cu microbuzul la Izvorul de Aghiasmă al Sf. Atanasie Athonitul, la Mănăstirile Marea Lavră, Filotheu, Karakalu, Iviru, Stavronikita, Pantokrator, Schitul Sf. Ilie și Schitul Sf. Andrei – Saray.  Cazare.

Ziua a III-a – Careia(Karyes), Chilia Panaguda (Sf. Paisie Aghioritul), Mănăstirile Kutlumuș și Vatopedi, Schitul Lacu. Cazare.

Ziua a IV-a – Vizitarea Schitului Lacu.

Ziua a V-a – Deplasare cu microbuzul la Mănăstirea Sf. Pavel. Cazare. Opțional deplasare pe jos (aproximativ 3h) la Schitul Sf. Ana.

Ziua a VI-a – Mănăstirea Dionisiu. Croazieră relaxantă până la Kavsokalivia. Ieșirea din Sf. Munte, Ouranoupolis.

    Pentru fiecare variantă de traseu, în cazul grupurilor organizate, se poate organiza transportul rutier din orice oraș al României.

    Grupurile sunt de minim 8 și maxim 13 persoane.

    Pentru grupuri mai mari vă rugăm să ne contactați.


Pelerinaj în Athos cu preluare din Ouranoupolis

17/09/2018

Ziua I – Intrarea în Sf. Munte. Vizitarea Mănăstirii Grigoriu, urcare pe jos (aproximativ 1h30min) la Mănăstirea Simonos-Petras și deplasare cu mașina închiriată la Schitul Prodromu – cazare.

Ziua a II-a – Deplasare cu microbuzul la Izvorul de Aghiasmă al Sf. Atanasie Athonitul, la Mănăstirile Marea Lavră, Filotheu, Karakalu, Iviru, Stavronikita, Pantokrator, Schitul Sf. Ilie și Schitul Sf. Andrei – Saray. Cazare.

Ziua a III-a – Careia(Karyes), Chilia Panaguda (Sf. Paisie Aghioritul), Mănăstirile Kutlumuș și Vatopedi, Schitul Lacu. Cazare.

Ziua a IV-a – Vizitarea Schitului Lacu.

Ziua a V-a – Deplasare cu microbuzul la Mănăstirea Sf. Pavel. Cazare. Opțional deplasare pe jos (aproximativ 3h) la Schitul Sf. Ana.

Ziua a VI-a – Mănăstirea Dionisiu. Croazieră relaxantă până la Kavsokalivia. Ieșirea din Sf. Munte, Ouranoupolis.

    Pentru fiecare variantă de traseu, în cazul grupurilor organizate, se poate organiza transportul rutier din orice oraș al României.

    Grupurile sunt de minim 8 și maxim 13 persoane.

    Pentru grupuri mai mari vă rugăm să ne contactați.


Athos în 6 zile cu preluare de la Aeroportul din Salonic

10/09/2018

 Ziua I – Preluarea de la Aeroportul Macedonia din Salonic. În funcție de ora sosirii, vizitarea Salonicului și/sau deplasarea la Ouranoupolis, cazare. 

Ziua a II-a – Intrarea în Sf. Munte. Vizităm Mănăstirile Dohiariu, Xenofont și Sf. Pantelimon Rusikon, precum și Careia(Karyes) – capitala Sf. Munte. Cazare la Schitul Lacu. Traseul acestei zile include și deplasări pe jos de 30 minute motiv pentru care se recomanda folosirea rucsacului și nu a trolerelor sau valizelor.

Ziua a III-a – Cu microbuzul închiriat, mergem la mănăstirile Vatopedi, Pantokrator, Schitul Sf. Ilie, Stavronikita, Iviru, Karakalu, Schitul Lacu – cazare.

Ziua a IV-a – Cu microbuzul mergem la Izvorul de Aghiasmă al Sf. Atanasie Athonitul, la Mănăstirea Marea Lavră și la Schitul Prodromu – cazare.

Ziua a V-a – Careia(Karyes), portul Dafni, ieșirea din Sf. Munte, Ouranoupolis. Opțional se poate face o croazieră pe lângă Sf. Munte de unde se pot vedea mănăstirile Simonos-Petras, Grigoriu, Dionisiu, Sf. Pavel, schiturile Sf. Ana, Nea Skiti, Karulia, Katunakia, Kavsokalivia.

Ziua a VI-a – Salonic, Aeroport.

    Pentru fiecare variantă de traseu, în cazul grupurilor organizate, se poate organiza transportul rutier din orice oraș al României.

    Grupurile sunt de minim 8 și maxim 13 persoane.

    Pentru grupuri mai mari vă rugăm să ne contactați.


Pelerinaj la Maica Domnului Prodromita – 160 de ani de la pictarea icoanei

09/07/2013 Pelerinaj in Athos –  21-28 iulie 2013

Duminica 21 iulie, plecare din Brasov si Bucuresti, ne oprim pentru Sf. Liturghie pe traseu, cazarea se va face la Ouranoupolis.

Luni 22 iulie, ora 6.30 feribot – intrare in Sf. Munte Athos. Dafni, Karyes – capitala Sf. Munte cu Biserica Protaton, Manastirea Cutlumusiu, Schitul Sf. Apostol Andrei. Seara mergem la Marea Manastire Vatopedi – Privegherea Sfintiilor Vatopedini.

Marti 23 iulie, cu automobil inchiriat, Manastirile Pantokrator, Schitul Sf. Prooroc Ilie, Stavronikita, Iviron, Filotheu, Karakalu si Schitul Lacu unde ramanem peste noapte.

Miercuri 24 iulie, de la Schitul Lacu mergem la Aghiasma Sf. Athanasie, la Manastirea Marea Lavra si la Schitul Romanesc Prodromu. Priveghere – 160ani de la pictarea Icoanei Maicii Domnului Prodromita.

Joi 25 iulie, mergem la Dafni de unde luam vaporul pana la Manastirea Dionisiu. Cazare la Manastirea Dionisiu sau la Manastirea Sf. Pavel Xiropotamitul.

Vineri 26 iulie, croaziera pe partea de sud-vest a Sf. Munte cu feribotul Aghia Ana pana la Kafsokalivia, vapor Dafni – Konstamonitu (din port pana la Manastire sunt 4km de mers pe jos), cazare.

Sambata 27 iulie, Manastirea Xenofont (mers pe jos 4km), Manastirea Dochiariu, vapor spre Ouranoupolis. De aici mergem la Moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir la Salonic.

Duminica 28 iulie, intoarcere in tara.


In Athos de Invierea Domnului, 1-8 mai

23/03/2013

Miercuri 1 mai – ora 7 plecare din Sighisoara pe ruta Brasov – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Ouranoupolis. In Bulgaria se va intra la Manastirea Rila pentru inchinare la Moastele Sf. Ioan de Rila. Cazarea la hotel in Ouranopolis.

Joi 2 mai – ora 6:15 plecare cu feribotul Sf Ana spre Kafsokalivia, intram pe Sf. Munte prin portul Man. Dionisiu. Dupa inchinarea la Mana Sf. Ioan Botezatorul, la Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni si la Mormantul si Moastele Sf. Nifon, aflate in Manastirea Dionisiu, ne deplasam cale de o ora, pe jos, la manastirea Sf. Pavel unde se pastreaza darurile magilor – aur, smirna si tamaie. Cu masina trecem pe sub varful Athon(2033m) in partea de est a muntelui, la Schitul Romanesc Lacu. Aici participam la Denia celor 12 Evanghelii, slujba este in limba romana.

Vineri 3 mai – cu microbuzul inchiriat mergem sa ne inchinam la Manastirile Filotheu, Karakalu, Stavronichita, Pantocrator si la Schitul Sf, Ilie. Daca timpul ne va permite intram si la Chilia Romaneasca Sf. Gheorghe – Colciu. Seara ramanem pentru slujba Prohodului la Manastirea Vatopedi.

Sambata 4 mai – ne deplasam la Karies (centrul administrativ al muntelui), iar de acolo cu microbuzul la Izvorul Aghiasma Sf. Atanasie si la Manastirea Marea Lavra. De aici parcurgem un drum de 5 km pe jos pana la Schitul Romanesc Prodromu si vom lua parte la Slujba Invierii Domnului.

Duminica 5 mai – mergem spre Karies si ne vom caza la Schitul Sf. Apostol Andrei.

Luni 6 mai – participam la Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Axion Estin (Cuvine-se cu adevarat). Procesiunea trece pe la Manastirea Cutlumusiu si pe la toate Chiliile din zona Karies. Dupa Procesiune mergem pe jos prin padure pana la Manastirea Iviron unde ne vom caza.

Marti 7 mai – participam Procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Portarita si la Sf. Liturghie dupa care ne indreptam spre portul Dafni de unde luam feribotul spre Ouranoupolis. Din Ouranoupolis ne indreptam spre Salonic trecand pe la mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul de la Souroti. In Salonic ne inchinam la moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir. In cursul noptii ne deplasam spre tara.


Athos 3-10 aprilie 2013

23/03/2013

Miercuri 3 aprilie. Plecarea din Brasov la ora 14, plecarea din Bucuresti, de la baza dealului Patriarhiei, la ora 18. Se va urma ruta Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata – Seres – Ouranoupolis, un parcurs total de 1000 km.

Joi 4 aprilie. La ora 9:30 ne urcam pe feribotul care ne va duce in Dafni, portul principal al muntelui. De acolo ne vom deplasa rutier pana in centrul administrativ al muntelui, Karies, unde ne inchinam la biserica Protaton care adaposteste Icoana Maicii Domnului „AXION ESTIN”. De acolo mergem cu microbuzul la schitul romanesc Prodromu,unde ne cazam.

Vineri 5 aprilie. Cu microbuzul inchiriat mergem sa ne inchinam la Manastirea Marea Lavra, la Aghiazma Sf. Athanasie, la Manastirile Filotheu, Karakalu, Iviron, Stavronikita, Pantokrator, Kutlumus, precum si la schiturile Sf. Prorooc Ilie si Sf. Andrei unde ne si cazam.

De mentionat este faptul ca traseul acestei zile va fi solicitant insa ne vom inchina la multe icoane facatoare de minuni si Sf. Moaste fapt care ne va convinge de importanta spirituala pe care o are Sf. Munte Athos atat pentru fiecare in parte cat si pentru toata crestinatatea.

Sambata 6 aprilie. Ne deplasam la Manastirea Vatopedi unde vom participa la slujba hramului principal al manastirii, Buna-Vestire,  sarbatorit dupa calendarul vechi. La aceasta sarbatoare vine foarte multa lume iar locurile de cazare ale manastirii fiind limitate ne vom nevoi putin acceptand conditiile oferite. Toata lumea va avea un pat insa e posibil sa fie in dormitoare comune, aglomerate. Slujba Privegherii va dura aproximativ 14 ore cu o mica intrerupere pentru odihna.

Duminica 7 aprilie. Dupa Sf. Liturghie si masa ne vom deplasa cu masina si probabil si pe jos pentru o ora si jumatate pana la schitul Lacu unde vom fi cazati la una din cele 13 chilii romanesti.

Luni 8 aprilie. Vom trece cu masina pe sub Vf. Athon mergand la Manastirea Sf. Pavel, de aici vom merge pe jos o ora si jumatate pana la Manastirea Dionisiu unde ne cazam.

Marti 9 aprilie. Vom face o croaziera cu vaporul pe toata partea de S-V a Sfantului Munte observand si fotografiind de pe vapor toate Manastirile existente pe aceasta parte. Din portul Dafni luam feribotul care ne duce din nou la Ouranoupolis si de aici, cu masina, vom incepe deplasare spre tara. Pe traseu ne vom opri la mormantul Cuviosului Paisie Aghioritul – Manastirea Souroti si la Moastele Sfantului Dimitrie in Salonic.

Miercuri 10 aprilie. In cursul diminetii ajungem la Bucuresti respectiv Brasov.


Athos 16-21 octombrie

20/09/2012

Marți 16 octombrie  – plecare din Iași (ora 14.00)

Miercuri 17 octombrie – Kafsokalivia – Mănăstirea Sf. Pavel (unde se afla Darurile magilor) – Schitul Lacu (cazare la una din cele 13 chilii românești)

Joi 18 octombrie – Mănăstirile: Filotheu, Karakalu, Marea Lavră, Izvorul de Aghiasma al Sf. Athanasie Athonitul – Schitul Romanesc Prodromu (cazare)

Vineri 19 octombrie – Mănăstirile:  Iviru, Stavronikita, Pantokrator, Schitul Sf. Prooroc Ilie, Karyes (capitala Sf. Munte cu Protaton), Mănăstirea Cutlumuș, Schitul Sf. Apostol Andrei, Mănăstirea Vatoped (cazare).

Sambata 20 octombrie –  Mănăstirea Xiropotamu (unde se afla cea mai mare parte a Lemnului Sfintei Cruci), Mănăstirea Sf. Pantelimon – Mănăstirea Zografu (cazare).

Duminica 21 octombrie –  Mănăstirea Xenofont – Mănăstirea Dochiariu –  Ouranoupoli (ieșire din Sf. Munte).

În deplasarea spre țară ne vom închina la mormântul Cuv. Paisie Aghioritul, Sf. Arsenie Capadocianul aflate la Souroti și la moaștele Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Sf. Anisia și Sf. Grigore Kallidis aflate la Salonic.


Athos 23 septembrie 2012

04/06/2022

Duminica 23 septembrie, plecare din Bucuresti la ora 16, ajungem la Ouranoupolis dupa aproximativ 12-13 ore.

Luni 24 septembrie, ora 7.30 croaziera pe partea de sud-vest a Sf. Munte cu feribotul Aghia Ana pana la Kafsokalivia iar la intoarcere oprim la Manastirea Sf. Pavel unde se afla Darurile Magilor. Cu masina traversam pe sub Vf. Athon (2033m) la Schitul Lacu unde innopta la una din cele 13 chilii romanesti.

Marti 25 septembrie, dupa Sfanta Liturgie pornim cu masina sa ne inchinam la manastirile Filotheu, Karakalu, Marea Lavra, oprim si la izvorul de Aghiasma a Sf. Athanasie Athonitul, terminand traseul la Schitul Romanesc Prodromu.

Miercuri 26 septembrie, avem un microbuz inchiriat pentru a merge la inchinare la manastirile Iviru, Stavronikita, Pantokrator, Schitul Sf. Prooroc Ilie, Karyes – capitala Sf. Munte cu Protaton, Manastirea Cutlumusiu, Schitul Sf. Apostol Andrei. Terminam traseul la Sf. Mare Manastire Vatopedi unde ne cazam.

Joi 27 septembrie, tot cu microbuzul mergem la Manastirea Xiropotamu, unde se afla cea mai mare parte a Lemnului Sfintei Cruci, coboram pe jos timp de jumatate de ora la manastirea ruseasca Sf. Pantelimon. Dupa inchinare luam feribotul pana in portul manastirii Zografu. Dupa o deplasare pe jos de o ora ajungem la Manastire.

Vineri 28 septembrie, coboram la port de unde luam feribotul si mergem la manastirea Xenofont unde ne inchinam. Dupa o deplasare de 30 minute pe jos ajungem la manastirea Dochiariu unde se afla Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare. De aici luam feribotul pana la Ouranoupoli iesind din Sf. Munte. In deplasarea spre tara ne inchinam la mormantul Cuv. Paisie Aghioritul si la Moastele Sf. Mare Mucenic Dimitrie la Salonic.

Programul este valabil pentru un grup de 8 persoane.

PRET 300 euro cu toate serviciile de transport rutier si maritim, cazare, masa, diamonitirion, ghid incluse.

Relatii: http://pelerinaj.manastiri.info sau 0743.503.814 


Athos 11-18 mai 2012

04/06/2022

Vineri 11 Mai, plecare din Bucuresti la ora 16, ajungem la Ouranoupolis dupa aproximativ 12-13 ore.

Sambata 12 Mai, ora 7.30 croaziera pe partea de sud-vest a Sf. Munte cu feribotul Aghia Ana pana la Kafsokalivia iar la intoarcere oprim la Manastirea Sf. Pavel unde se afla Darurile magilor. Cu masina traversam pe sub Vf. Athos (2033m) la Schitul Lacu unde innopta la una din cele 13 chilii romanesti.

Duminica 13 Mai, dupa Sfanta Liturgie pornim cu masina sa ne inchinam la manastirile Filotheu, Karakalu, Marea Lavra, oprim si la izvorul de Aghiasma a Sf. Athanasie Athonitul, terminand traseul la Schitul Romanesc Prodromu.

Luni 14 Mai, cu microbuzul inchiriat ne inchinam la manastirile Iviru, Stavronikita, Pantokrator, Schitul Sf. Prooroc Ilie, Karyes – capitala Sf. Munte cu Protaton, Manastirea Cutlumusiu, Schitul Sf. Apostol Andrei. Terminam traseul la Sf. Mare Manastire Vatopedi unde ne cazam.

Marti 15 Mai, ramanem la Vatopedi de unde facem o excursie la chiliile romanesti din zona.

Miercuri 19 Mai, cu microbuzul mergem la Manastirea Xiropotamu, unde se afla cea mai mare parte a Lemnului Sfintei Cruci, coboram pe jos timp de jumatate de ora la manastirea ruseasca Sf. Pantelimon. Dupa inchinare luam feribotul pana in portul manastirii Zografu. Dupa o deplasare pe jos de o ora ajungem la Manastire.

Joi 17 Mai, coboram la port iar cu feribotul mergem la manastirea Xenofont unde ne inchinam. Dupa o deplasare de 30 minute pe jos ajungem la manastirea Dochiariu unde se afla Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare. De aici luam feribotul pana la Ouranoupoli iesind din Sf. Munte. In deplasarea spre tara ne inchinam la mormantul Cuv. Paisie Aghioritul si la Moastele Sf. Mare Mucenic Dimitrie la Salonic.

Programul este valabil pentru un grup de 8 persoane.

Pret: 300 euro cu toate serviciile de transport rutier si maritim, cazare, masa, diamonitirion, ghid incluse.

Relatii: http://pelerinaj.manastiri.info sau 0743.503.814 

Vreau sa merg in Athos

Vreau sa merg

Cum fac sa ajung in Athos

Cum ajung

Vreau sa ajut un schit sau o chilie

Vreau sa ajut

Vreau sa trimit un pachet in Athos

Cum trimit pachet